Sådan lever vi med den nye virkelighed

Amani bor på Motalavej, hun er studerende, frivillig leder af KreaLab i Kvarterhuset, hustru og mor til tre børn mellem 2 og 6 år.

Der er meget usikkerhed, men vi skal nok klare det!

Det er svært for børnene at forstå, at de ikke må komme ud og lege med deres kammerater. Hvordan fortæller man en 4-årig om en virus, der gør, at vi ikke længere må samles på legepladsen? Børnene savner deres legekammerater, men vi får tiden til at gå med at lave forskellige kreative ting. Vi bager og hygger og engang imellem går vi en tur. Vi er en gruppe, som plejer at mødes på legepladsen eller på Multibanen, men nu tør jeg ikke gå derned. Jeg er bange for der kommer en masse andre, når de ser os, og så er vi pludselig for mange.

Vi støtter hinanden online

Vi har en veninde-gruppe på facebook, og vi holder humøret oppe hos hinanden med messenger og snapchat. Vi taler sammen og holder hinanden opdateret, og vi sender madopskrifter rundt. Børnene kan heller ikke forstå, at de ikke må besøge deres bedsteforældre, men de er jo ældre og i risikogruppen, og vil ikke have besøg. Jeg tror mine forældres generation, er endnu mere bange end vi er. Heldigvis er ingen af mine børn i skolealderen, men det er alligevel svært at finde ro til at studere.

Vi skal nok klare det

Jeg læser tre enkeltfag på VUC, og jeg har opgaver og terminsprøver i april. Jeg har søgt ind på socialrådgiveruddannelsen, så det betyder rigtig meget for mig. Men det er svært at fokusere, når man har tre små børn rendende. Min mand har været nødsaget til at lukke sin frisørsalon lige nu, der er så meget usikkerhed, men vi skal nok klare det. Regeringen har gjort det helt rigtige, og jeg håber snart  smitten kommer under kontrol. Heldigvis har vi en lille opsparing, og nu ser det ud til at vi kan få hjælp. Vi kan jo ikke leve af en SU, der skal betales husleje og udgifter for salonen. Coronavirus har skabt mere ro, jeg tror aldrig der har været så roligt på Motalavej. Jeg kan se Kvarterhuset fra min lejlighed, men jeg ser ingen unge foran Basen længere.