Førskoleforløb for børn og deres forældre er en succes: HippHopp Plus programmet er lige nu i gang med uge 10. Aktiviteter og historier hitter hos børnene og giver god inspiration til forældrene.

Inayaah på snart 5 år er vild med HippHopp Plus aktiviteterne. Hun har været hjemme med sin mor og to større søskende siden den 14. december. Først i sidste uge er hun kommet tilbage i børnehaven og de to ældre søskende er tilbage i skolen.

”Hun har været rigtig glad for specielt aktiviteter og opgaver, det er dejligt at opleve, at hun er så interesseret,” fortæller Sandra, som er mor til Inayaah.

HippHopp Plus HippHopp Plus forløbet kører over 30 uger, og skal give både forældre og børn den bedste start på skolelivet. I alt 40 familier deltager i førskoleprogrammet i Slagelse og Kørsør. Programmet gennemføres i samarbejde med den boligsociale helhedsplan i Slagelse, dagtilbudsområdet i Slagelse Kommune og Gerlev Idrætshøjskole. Projektet er støttet af VELUX FONDEN.

Dejligt med ny inspiration

”Det har været dejligt at få nye ideer til ting, vi kan lave sammen. Man kan godt blive træt af perleplader. Jeg synes det er et rigtig godt program, hun lærer simple ting som at lytte til en historie og bagefter svare på spørgsmål. Jeg kan se fra mine andre børn, at det jo netop er det, de skal kunne, når de kommer i skole.”

Inayaah bliver først 5 år i februar, så hun er lidt yngre end de fleste venner i førskolegruppen, derfor er HippHopp Plus en god måde at vurdere, om hun er skoleparat.

”Jeg føler hun er parat, og det har været interessant at se, hvor motiveret hun er for at lave opgaver og aktiviteter. Det er tit Inayaah, som spørger, om vi skal lave HippHopp. Vi har stadig til gode at lave hjemmelavede sæbebobler, men det skal hun nok huske mig på,” fortæller Sandra.

Video erstatter personlige samtaler

Kompetencecentrets to HippHopp vejledere kan ikke mødes med forældrene på grund af coronarestriktioner. Til gengæld er der masser af aktivitet i facebookgrupperne, hvor Stine og Jenny hver dag poster video med vejledninger, ideer og oplæsning af historier.

”Vi savner helt sikkert at mødes personligt med forældrene, vi kommer jo noget dybere i samtalerne, men vi gør hvad vi kan,” fortæller Stine Stenbæk Dahl. Hun oplever, at familierne stadig er engagerede og har stor glæde af programmet, specielt i en tid hvor alle kan have brug for ekstra inspiration.

Sandra poster flittigt billeder af Inayaah i aktion i facebookgruppen. Hun synes det er nemt og ligetil at følge vejledningen gennem video.

”Det fungerer godt med video. Vi lytter til historier og kan lave opgaverne, når det passer os. Der har været travlt med to større søskende, som også skulle hjemmeskoles. Derfor måtte vi lave HippHopp, når jeg ikke skulle hjælpe de store. Det er dejligt, at de er startet i skole igen,” fortæller Sandra.

 

Ny facebookgruppe med ideer til alle småbørnsfamilier

Stine og Jenny har oprettet en ny facebookgruppe ”Kompetencecentret Kreative Sammen”. Her er der endnu flere gode ideer, video, inspiration og historieoplæsning hver eneste dag målrettet alle familier til små børn.

”Vi har selvfølgelig inviteret alle vores HippHopp familier med i gruppen, men den er åben for alle småbørnsfamilier, som har brug for lidt ekstra ideer til aktiviteter og kreativitet i en svær corona-hverdag,” fortæller Stine.