Hvordan kan vi gøre en forskel for ældre beboer?
– Råd til dig der vil gøre en frivillig indsats og dig der trænger til socialt samvær

Ældre er nogen af dem der er mest udsatte for tiden. På den ene side er der risiko for at blive smittet og på den anden side kan isolation medføre ensomhed. Mange ældre har ikke længere samme mulighed for besøg fra venner og familie. Men hvad skal man som ældre stille op med sin isolation og hvordan kan man som beboer være med til at hjælpe den ældre generation? Her kommer forslag til dig der har behov for samvær og dig der vil være frivillig.

Tiden er til at stå sammen og gøre en forskel
Det er ikke alle ældre der er på Facebook eller læser hjemmesider, så en god gerning kan også være at informere en ældre beboer i sin opgang eller i sit boligområde om nogen af tiltage i artiklen. Tiden med coronavirus er en oplagt mulighed for at ”stå sammen på afstand” og henvende dig til en beboer i dit boligområde, som du måske ikke lige har fået snakket med i den normale hverdag. Det kan være ham eller hende som sidder alene i sin lejlighed uden den store form for socialt samvær.

Få eller bliv telefonven
Ældresagen har startet et nyt tiltag kaldet ”Ældretelefonen”. Her kan du give et andet menneske og dig selv glæden ved at have nogen at snakke med. Der er altså både brug for frivillige – eller hvis du har behov for at blive ringet op og få en hyggelig snak med en ”telefonven”.

Hvis du kender nogen der gerne vil have en ”telefonven”, men ikke selv kan tilmelde sig, kan du sagtens gøre det for dem.
Læs mere her og tilmeld dig her.

SnakSammen ved Røde Kors
SnakSammen er en snak mellem to mennesker. En frivillig samtaleven fra Røde Kors og dig. I kan snakke om alt: om fælles interesser, om dagens begivenheder og dagens nyheder. Eller lidt om familie, hverdagen eller oplevelser. De frivillige samtalevenner er bare helt almindelige mennesker, og hverken rådgivere eller eksperter.
Læs mere her og tilmeld dig her.

Helhedsplanen En Fælles indsats
Selvom vi ikke er at finde lokalt, står vi til rådighed for jer beboere, hvis I skulle få brug for viden, vejledning eller bare en lille hyggesnak. I kan kontakte os på telefon eller mail. Det behøver ikke være konkrete spørgsmål, men måske vil I bare have en snak om nogen af de ting der rør sig i boligområdet eller Slagelse.
Find vores kontaktoplysninger her.

Generel information – kender du en ældre beboer der er i tvivl?
Kender du en beboer der er i tvivl om hvordan de skal forholde sig i forhold til situationen med coronavirus? Så kan du henvise og anbefale beboeren til hjemmesiden coronasmitte.dk. Her har myndighederne samlet den seneste information. Hvis man ikke finder svar på hjemmesiden, kan der ringes til myndighedernes fælles hotline på tlf. 7020 0233.
Læs mere her.

Slagelse Kommune søger frivillige
Slagelse Kommune søger frivillige der kan hjælpe personalet på handicap-, psykiatri- og udsatteområdet med små, praktiske opgaver som:
– Hjælpe med rengøring, madlavning, vask af tøj, telefonpasning m.v.
– Læse historier, spille spil, synge sange og lignende aktiviteter
Eneste krav til frivillige er, at du har lyst til at bidrage og gøre en forskel og om muligt, at du kan fremvise en børne –og/eller straffeattest.
Læs mere her og tilmeld dig her.