Melanie er frivillig lejrleder: Jeg vil gøre alt for at familierne får en god ferieoplevelse

Når 16 børnefamilier fra Ringparken kører afsted med bussen mod Vejen Idrætscenter i uge 29, er det med frivillig lejrleder Melanie Nielsen som ansvarlig og tovholder.

”Da jeg først hørte om Dansk Folkehjælps ferielejr, sagde jeg med det samme – det skal vi da! Jeg var overhovedet ikke i tvivl. Hvis jeg kan være med til at give familierne i Ringparken den oplevelse, ville jeg gøre alt, hvad det kræver. Jeg tror børnefamilier i boligområdet har haft det svært under coronakrisen, og mange ville ikke have mulighed for at komme på ferie, hvis ikke det var for Dansk Folkehjælps tilbud.”

På ferielejren er Melanie frivillig hos Dansk Folkehjælp, og hun har haft travlt den sidste måned med planlægningen. På knapt to måneder har Hatem og Noman fra Nordhuset ansøgt og fundet familier og frivillige. Normalt planlægger man den type ferieophold i et halvt til et helt år, så det er gået stærkt, og rigtigt mange familier har vist interesse for at komme med.

”Da Noman og Hatem fortalte om lejren, tænkte jeg med det samme, at det ville jeg være del af. Men jeg vidste også, at jeg ville med som ferieleder, det er lige mig, jeg kan godt lide at have kontrol og ansvar,” fortæller Melanie Nielsen. Hun har været i gang med at koordinere, lægge program og kommunikere med familier, frivillige, instruktører og Dansk Folkehjælp lige siden.

Ikke bange for det store ansvar
Melanie regner ikke med, at hun selv får tid til ferie i løbet af ugen. Måske kan hun snige sig over i springhallen, når børnene er væk. Hun er tidligere elitegymnast.

”For mig er det ikke arbejde, jeg synes bare det er fedt at være med til at give børnene og familierne den oplevelse. Jeg elsker at arbejde med mennesker og som den ældste af 6 søskende er det meget mig, som har taget ansvar. Jeg føler mig godt rustet til at være leder for ferielejren,” fortæller Melanie.

Nye venskaber på kryds og tværs

Melanie håber at en uge sammen på ferie vil betyde, at der kommer et tættere sammenhold blandt deltagerne og beboere i Ringparken.

”Det kunne være super fedt, hvis der kom nye venskaber efter ferien, og vi håber at arbejde videre med familierne, når vi kommer hjem i en slags netværksfamilier. Det er jo rigtig fedt, at de så bor i et boligområde og kan bevare kontakterne, når de kommer hjem. Forhåbentligt bliver der bygget nye fællesskaber på kryds og tværs, både blandt børnene og de voksne.

Har selv savnet frivillige rollemodeller

Melanie kender nogle af børnene fra Red Barnets Læringscafe i Nordhuset, hvor hun er projektleder.

”Jeg har selv haft det rigtig svært i skolen både fagligt og socialt, og jeg manglede at have nogle voksne rollemodeller, som kunne hjælpe mig. Dengang jeg gik i skole, var der ingen tilbud. Jeg manglede klart nogle frivillige i mig liv, som kunne have støttet mig, og jeg var ikke den eneste. Der var mange børn og unge i min årgang, som var helt lost. Hvis man er uheldig at have en dårlig lærer, er det fantastisk med nogle frivillige voksne.”

Melanie fortæller at det har været en super oplevelse at være frivillig i Læringscafeen.

”Det føles så godt at opleve, når et barn får knækket koden og får succes. Når det pludselig klikker med en matematikopgave, og man kan se i deres ansigter, hvor glade og lettede de er. Det manglede jeg selv, da jeg havde det svært i skolen.”