Melanie: Jeg vil gøre alt for at familierne får en god ferieoplevelse

Når 16 børnefamilier fra Ringparken kører afsted med bussen mod Vejen Idrætscenter i uge 29, er det med frivillig lejrleder Melanie Nielsen som ansvarlig og tovholder. Melanie regner ikke med, at hun selv får tid til ferie i løbet af ugen. Måske kan hun snige sig over i springhallen, når børnene er væk. Hun er tidligere elitegymnast.

Læs om Melanie der gør en forskel for familierne i Ringparken.

16 familier og syv frivillige på ferie i Vejen Idrætscenter
I alt 75 mennesker fra Ringparken tager på ferie i det jydske. Det er Dansk Folkehjælp, der sponserer hele opholdet. De frivillige er ansvarlige, og forældrene skal selv tage ansvar for deres børn. Karina Christensen og Bjarne Hermansen har haft deres to mindste hjemme i lejligheden fra den dag, statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark. Derfor glæder de sig ekstra meget til at få en ferieoplevelse udenfor Ringparken.

Læs artikel i Sjællandske.

Deltag i Læringsforløb’et HippHopp
HippHopp er et læse og læringsforløb for forældre til børn, som skal starte i skole efter sommerferien. Hver dag er der nye øvelser og opgaver som skal hjælpe med at styrke børnene så de er klar til skolestart. Det er et 6 ugers forløb og der er stadig ledige pladser.

Helhedsplanen har i samarbejde med sundhedstjenesten uddelt aktivitetskasser til 39 børnefamilier med børn i alderen 0-2 år på Motalavej og i Ringparken.

”Det er et af vores ekstraordinære tiltag i denne tid, hvor vi alle har en anderledes hverdag. Aktivitetskasserne skal inspirere forældre og børn til kreativ leg, hvor fantasien slippes løs og udfordres af nye måder at lege og lære på – hvilket kan være tiltrængt i denne tid, hvor mange børn er hjemme.

Vi håber familierne får stor glæde – og mange timers leg ud af vores kasser,” fortæller Marie Kirk Hansen, som er boligsocial koordinator i helhedsplanen.

Læs fuld artikel.

Hjemmebesøg hos Ellen og hendes forældre

Sundhedsplejersker er vigtige brobyggere mellem familier og det danske samfund.

Lige nu foregår hjemmebesøg ved hjælp af video og telefon på grund af Covid19. Kun i særlige tilfælde kommer sundhedsplejerskerne ud i hjemmet. Kort før nedlukningen fik vi lov til at komme med på hjemmebesøg hos Ellen og hendes mor og far.

Læs reportagen fra et hjemmebesøg.

Hussein Khodr deler information rundt omkring telefonlinien.

Frivillige i Ringparken skaber telefonisk netværk for ensomme ældre.

Ringparkens telefonlinie skal sikre at ingen ældre sidder alene og isolerede i deres lejligheder. Målet er på sigt at skabe et netværk af beboere, der hjælper og besøger hinanden.

”Vi ved at ensomhed er mere udbredt i denne tid, hvor ældre er isolerede på grund af COVID-19. I forvejen er der en del ældre i Ringparken, som ikke har meget kontakt til familie, venner eller sociale netværk, det er dem vi gerne vil hjælpe” siger Tina Strauss, som er en af tovholderne bag Ringparkens telefonlinie.

Det er Samarbejdsudvalget i boligområdet, der har taget initiativ til at starte telefonlinien, og lige nu har 14 frivillige meldt sig for at ringe og snakke med ensomme ældre. De frivillige taler dansk, tyrkisk og arabisk. På sigt håber Tina, at man kan skabe et netværk af beboere, der kan forsætte som besøgsvenner.

Læs mere.

Fællesspisning i Nordhuset ved tidligere års ramadan

Raman i skyggen af Coronavirus

Fakhrieh El-Habet er en af de muslimer i Ringparken, der må ændre måden at fejre ramadanen på. Et af højdepunkterne under ramadanen er fællesspisning med familien og mødet med venner og naboer efter solnedgang, men det kan ikke lade sig gøre i år. Fakhrieh har for længst pyntet sin lejlighed med smukke dekorationer i guld, hun har lavet en kalender med små pakker til sine to drenge, og fra den 23. april vil hun og hendes mand faste mellem daggry og solnedgang, men den muslimske hellige måned bliver ikke som den plejer, selvom Fakhrieh gør hvad hun kan for at skabe en god stemning.

Læs mere.

Digitalt: Dommerkursus i DBU

Er du en af dem der sidder bag skærmen og altid er klogere end dommeren der skal styre fodboldkampene? Bevis det!
Har du samtidig lyst til at tjene gode lommepenge, styrke dit CV og udvikle dit netværk. Så er tiden kommet til at blive fodbolddommer. Du sidder hjemme foran din computer og bliver dommer.

Læs mere.

Kom med i online Læringscafé

Har du brug for hjælp til lektierne? Så deltag i online læringscafé. Læringscafeen henvender sig primært til dig, der går i 6. – 9. klasse. Vores online læringscafé holder åbent hver onsdag fra kl. 15.00-16.00. Første gang d. 29. april 2020, herefter hver onsdag. Du kan både få hjælp til dine lektier og du kan lære en masse gennem sjove lege, quizzer og meget mere.

Læs mere.

Information om COVID-19 på dansk og en lang række andre sprog

Der er mange informationer fra myndighederne, som er afgørende for at forhindre smittespredning af corona-virus. Nogle beboere har vanskeligheder ved til fulde at forstå myndighedernes officielle udmeldinger bl.a. på grund af svage danskkundskaber. Det kan øge risikoen for smittespredning. Vi har samlet det vigtigste på dansk og en lang række andre sprog.
Læs her.

Hvordan kan vi gøre en forskel for ældre beboer i vores boligområder?

Ældre er nogen af dem der er mest udsatte for tiden. På den ene side er der risiko for at blive smittet og på den anden side kan isolation medføre ensomhed. Mange ældre har ikke længere samme mulighed for besøg fra venner og familie. Men hvad skal man som ældre stille op med sin isolation og hvordan kan man som beboer være med til at hjælpe den ældre generation? Ældretelefonen og SnakSammen er nogen af de nye tiltag der er opstået i forbindelse med corona-virus. Læs mere.

Amani bor på Motalavej, hun er studerende, frivillig leder af KreaLab i Kvarterhuset, hustru og mor til tre børn mellem 2 og 6 år.

Der er meget usikkerhed, men vi skal nok klare det!

Det er svært for børnene at forstå, at de ikke må komme ud og lege med deres kammerater. Hvordan fortæller man en 4-årig om en virus, der gør, at vi ikke længere må samles på legepladsen? Børnene savner deres legekammerater, men vi får tiden til at gå med at lave forskellige kreative ting. Vi bager og hygger og engang imellem går vi en tur.

Læs mere.

Fire aktiviteter til børnefamilierne

Er du også ved at løbe tør for ideer til aktiviteter med børnene? Her er fire kreative, sunde og sjove forslag til børnefamilierne eller voksne med barnlige sjæle. Jongler med en toiletrulle, gækkebreve til bedsteforældre, børneyoga livestreaming og planter i altankassen. Der er også forslag til, hvad du og dine børn kan lave, når isolationen ophæves og livet igen summer i Ringparken, Sydbyen og Motolavej.
Læs mere.

Foreningsudvikling: Sådan kan I bruge ventetiden

Her er en liste over fem ting, som jeres forening, gruppe eller fællesskab kan bruge ventetiden på, inden vi igen kan samles. Foreningsliv og fællesskaber ligger stille. Også i Ringparken, Sydbyen og Motolavej. Men ventetiden kan sagtens bruges på noget fornuftigt.

Marievangsskolens 6. klasser igang med træning til Slagelse Løber i Ringparken

Træner Per Rønnow fra Slagelse Atletik Delta arbejder med eleverne hver uge op til løbet den 18. april.

Læs artiklen her

Slagelses borgmester støtter motionsløb i Ringparken

Lokale foreninger i Ringparken er gået sammen om at afholde et stort motionsløb for alle borgere i Slagelse. Beboerne har arrangeret løbet i samarbejde med en lang række civilsamfundsaktører. Løbet er åbent for alle. Det sker lørdag d. 18. april 2020 med løbsstart kl. 10.00.

Tilmelding og mere information om løbet på hjemmesiden.

www.slagelseløber.dk

Se video og hør hvorfor borgmester John Dyrby Paulsen støtter op om at løbe for en god sag!