KreaLab i Kvarterhuset i Korsør

Børn mellem 6-10 år forvandlede et lokale i Kvarterhuset til et Kreativt Laboratorium med farver, fantasi og grønne planter. KreaLab er et pop-up værksted i samarbejde med Frirum Lab og Kompetencecentret. Her tirsdag i 12 uger mødes børn og deres forældre og eksperimenterer med materialer og redskaber.

Efterårsferie på Trelleborg

Beboerne smagte på vikingelivet. Der blev bagt brød over bål og børn var i kamp med sværd og skjold. En smuk solskinsdag hvor børn og deres forældre fik et indblik i dansk historie og mødte nye naboer.

Elever fra Marievangsskolen på studietur i Ringparken som del af iværksætter valgfag.

Elever fra 8. og 9. klasse blev introduceret til Ringparken som del af valgfaget entreprenørskab og iværksætteri. Målet var at opleve et boligsocialt område med muligheder, udfordringer og engagement.

Studieturen startede og sluttede i Ringparkens beboerhus, Nordhuset. Desuden var eleverne på besøg i Bazar Ringparken, Norcentret Kiosken, Bytteringen og Cykelværkstedet. Desuden mødte de frivillige og var et smut i Rosenkildegården.

“Målet med studieturen er at de kommer til at tænke ud af boksen, og få dem til at tænke over hvordan de kan skabe værdi for andre,” siger lærer Dorte Myhre.

https://sn.dk/Slagelse/Nye-valgfag-i-skolen-skal-bryde-negativ-social-arv/artikel/867825

Læs artiklen om studietur til Ringparken

På besøg i Super Bazar

https://sn.dk/modules/fsArticle/index.php?articleid=880626&nocache=1

Beboere fra boligområderne havde en fantastisk dag i Gerlev legepark.

Fællesspisning hitter i Nordhuset

 

Fællesspisning og naboskab hitter i Ringparken

Der var fuldt hus, da Nordhuset i sidste uge inviterede indenfor til tyrkisk mad, hyggeligt samvær og naboaktiviteter. Det blev en aften hvor mennesker mødte hinanden på tværs af generationer og etnicitet, og mange fik chancen for at møde naboer, de ikke havde talt med før.

Leg, konkurrencer og naboskab

Inden maden kom på bordet, var der gang i quizzer, konkurrencer og leg. Der var spørgsmål og snak om livet i Ringparken, og så var der quiz om aftenens tema Tyrkiet og til sidst en lille konkurrence, hvor grupperne skulle bygge tårne af spaghetti og skumfiduser. ”Det var fantastisk at se hvor meget de fremmødte engagerede sig i aktiviteterne og deltog i de forskellige lege,” fortæller Noman.

Frivillige stod for maden

To frivillige med tyrkisk baggrund havde stået i køkkenet det meste af dagen for at tilberede aftenens måltid. Der blev serveret tyrkisk gryderet med oksekød, ris og bønner. Mad er altid et godt samlingspunkt og et godt samtaleemne.

Fællesspisning bliver en tradition i Nordhuset

Målsætningen med aftenen var at samle naboer og styrke fællesskabet. Tilbagemeldingerne har været meget positive, og flere beboere kom efter spisningen og meldte sig som frivillige til fremtidige arrangementer i Nordhuset. Der er sat dato på den næste fællesspisning som bliver den 31. oktober med Somalisk mad, kultur og naboskab. Ugen inden er der beboercafe den 24. oktober hvor der også vil være forfriskninger. ”Det var en kæmpe succes, specielt fordi vi ramte bredden af beboere, hvilket var vores mål,” fortæller en glad Noman Malik.

Noman Malik, Daglig leder af Nordhuset

”Folk elsker at mødes, og vi har savnet fællesspisninger i Nordhuset,” fortæller Noman Malik, som er den nye daglige leder af Nordhuset. Han havde et ønske om at inkludere så bred en gruppe af beboere som muligt, og det lykkedes over al forventning. ”Det var vigtigt for os at tilbyde mere end spisning. Derfor havde vi aktiviteter, der engagerede beboerne og fik de forskellige grupper rystet sammen. Fokus var at styrke relationer mellem naboer, og alle der var mødt op deltog i det fælles samvær.” siger Noman Malik.

GERLEV og ”EN FÆLLES INDSATS” STARTER NY FESTIVAL: LEG FOR LIVET

Lørdag d. 7. september slår Gerlev dørene op til en helt fantastisk dag fyldt med leg, aktiviteter, samvær, sjov og hygge, når der tages hul på første version af Gerlev Legefestival – Leg for Livet.

Dagen vil byde på alt fra de mere traditionelle fælleslege som fangelege, gemmelege, kamplege, sanglege mm. – dyste og spil fra hele Europa – til gøgleri og legende bevægelsesaktiviteter som parkour og dans.

Med Legefestivalen på Gerlev inviterer En fælles indsats og Gerlev således alle til at deltage i legens fantastiske univers. Arrangementet er gratis for alle. – se mere her:

https://gerlevlegepark.dk/legefestival/

https://www.facebook.com/events/1326499620839046/