Information om COVID-19 på dansk og en lang række andre sprog

Der er mange informationer fra myndighederne, som er afgørende for at forhindre smittespredning af corona-virus. Nogle beboere har vanskeligheder ved til fulde at forstå myndighedernes officielle udmeldinger bl.a. på grund af svage danskkundskaber. Det kan øge risikoen for smittespredning. Vi har samlet det vigtigste på dansk og en lang række andre sprog.
Læs her.

Hvordan kan vi gøre en forskel for ældre beboer i vores boligområder?

Ældre er nogen af dem der er mest udsatte for tiden. På den ene side er der risiko for at blive smittet og på den anden side kan isolation medføre ensomhed. Mange ældre har ikke længere samme mulighed for besøg fra venner og familie. Men hvad skal man som ældre stille op med sin isolation og hvordan kan man som beboer være med til at hjælpe den ældre generation? Ældretelefonen og SnakSammen er nogen af de nye tiltag der er opstået i forbindelse med corona-virus. Læs mere.

Amani bor på Motalavej, hun er studerende, frivillig leder af KreaLab i Kvarterhuset, hustru og mor til tre børn mellem 2 og 6 år.

Der er meget usikkerhed, men vi skal nok klare det!

Det er svært for børnene at forstå, at de ikke må komme ud og lege med deres kammerater. Hvordan fortæller man en 4-årig om en virus, der gør, at vi ikke længere må samles på legepladsen? Børnene savner deres legekammerater, men vi får tiden til at gå med at lave forskellige kreative ting. Vi bager og hygger og engang imellem går vi en tur.

Læs mere.

Fire aktiviteter til børnefamilierne

Er du også ved at løbe tør for ideer til aktiviteter med børnene? Her er fire kreative, sunde og sjove forslag til børnefamilierne eller voksne med barnlige sjæle. Jongler med en toiletrulle, gækkebreve til bedsteforældre, børneyoga livestreaming og planter i altankassen. Der er også forslag til, hvad du og dine børn kan lave, når isolationen ophæves og livet igen summer i Ringparken, Sydbyen og Motolavej.
Læs mere.

Foreningsudvikling: Sådan kan I bruge ventetiden

Her er en liste over fem ting, som jeres forening, gruppe eller fællesskab kan bruge ventetiden på, inden vi igen kan samles. Foreningsliv og fællesskaber ligger stille. Også i Ringparken, Sydbyen og Motolavej. Men ventetiden kan sagtens bruges på noget fornuftigt.

Netværk af fritidsjobkonsulenter mødes i Multihuset

Arbejdsregler gør det udfordrende at finde jobs til unge undervisningspligtige i udsatte boligområder.

Læs artiklen her

Marievangsskolens 6. klasser igang med træning til Slagelse Løber i Ringparken

Træner Per Rønnow fra Slagelse Atletik Delta arbejder med eleverne hver uge op til løbet den 18. april.

Læs artiklen her

Tal Dansk Cafe i Kvarterhuset

Dansk sprog skaber muligheder og venskaber

Læs artiklen her

Slagelses borgmester støtter motionsløb i Ringparken

Lokale foreninger i Ringparken er gået sammen om at afholde et stort motionsløb for alle borgere i Slagelse. Beboerne har arrangeret løbet i samarbejde med en lang række civilsamfundsaktører. Løbet er åbent for alle. Det sker lørdag d. 18. april 2020 med løbsstart kl. 10.00.

Tilmelding og mere information om løbet på hjemmesiden.

www.slagelseløber.dk

Se video og hør hvorfor borgmester John Dyrby Paulsen støtter op om at løbe for en god sag!

Frivillig i cykelværkstedet er selv vokset op i Ringparken:

I dag giver Lars tilbage til sit gamle boligområde

Hver onsdag eftermiddag kan man finde Lars Hechmann Kildebo i Ringparkens Cykelværksted. Her kan beboere få hjælp til at lappe en cykel eller til småreparationer. Mange kikker ind for at få sig en sludder med Lars, som selv er vokset op i blokkene i Nordbyen.

”Jeg er blevet taget rigtig godt imod herude, alle kender mig og hilser. Nogle af de unge kikker ind imellem forbi baglokalet i bageriet i de tidlige morgentimer, når jeg er på arbejde,” fortæller Lars, der arbejder som bager i Slagelse.

Det var lysten til at gøre en forskel for andre, der fik Lars til at vende tilbage til sit gamle boligområde. En dag om ugen åbner han dørene til det frivillige cykelværksted, som ligger ved siden af Bytteringen og kiosken.

Læs hele artiklen her

Fritidsjobindsats gør unge klar til jobmarkedet

De unge skal selv gøre arbejdet og bevise at de kan. Fritidsjobkonsulent Allan Hessel deler af sin mangeårige erfaring fra det private erhverv, når han guider og hjælper de unge til at livet på arbejdsmarkedet.

Se video der viser lidt om hvordan Allan arbejder med de unge.

En fokuseret indsats i fire udsatte boligområder har båret frugt med over hundrede fritidsjob.

“Et vigtigt skridt til uddannelse og varig tilknytning til arbejdsmarkedet,” forklarer fritidsjobkonsulent, Allan Hessel, som arbejder i længere forløb med de unge for at gøre dem klar til arbejdsmarkedet.

Læs hele artiklen her

Vinterferie i Nordhuset

Når skolerne holder vinterferie åbner beboerhusene i boligområderne dørene for børn og voksne. Vejret var ikke til udendørsaktiviteter, men hele ugen var der aktiviteter i Nordhuset.

Indendørs hoppeborg var et hit, nyindkøbte brætspil blev brugt flittigt, og hver dag hjalp frivillige med at lave mad til de sultne deltagere.

Frivillige fra Ringparken samles til arrangement i Nordhuset

Et godt samarbejde blandt frivillige er vigtigt, hvis man sammen skal gøre en forskel.

For anden gang afholdt Nordhuset i mandags en aften med fokus på frivillige i Ringparken. Både frivillige beboere og frivillige foreninger og organisationer udefra var inviteret. Formålet var at mødes og udveksle ideer og erfaringer, og samtidig anerkende det kæmpe arbejde, de frivillige gør for Ringparkens beboere. I alt 10 frivillige deltog i aftenen, som blev afsluttet med fællesspisning.

Noman Malik, som er daglig leder af Nordhuset startede aftenen med at byde velkommen, og sagde at han var glad for, at der det sidste år er kommet en solid gruppe af frivillige i Ringparken. En gruppe som man fra Nordhuset og Helhedsplanens side vil sørge for at støtte og passe godt på. Det er nemlig de frivillige, som får aktiviteter og arrangementer til at lykkes.

Læs hele artiklen her

For Nadiira førte en god erhvervspraktik i folkeskolen til et fritidsjob i JYSK.

Jobkonsulent i Helhedsplanen, Allan Hessel kan ikke sige det ofte nok. En god skoleerhvervspraktik baner vejen til et job. Derfor fortæller han alle, der gider høre på ham, at de skal tage skolepraktikken alvorligt!

”Desværre møder jeg en del unge, der ser erhvervspraktikken som en uges ferie eller gratis arbejdskraft for arbejdsgiveren. De tager det ikke seriøst, og det er ærgerligt. Jeg har flere eksempler på, at en god praktik har banet vejen til et fritidsjob,” fortæller Allan Hessel.

Fik job på stedet

Da Nadiira træder ind i butikken, siger butikschefen med det samme. ”Dig kender jeg, du har været her i erhvervspraktik!” Og så er jobbet hjemme. Nadiira behøver ikke overbevise chefen om, at hun ville være en god medarbejder, det har hun allerede bevist i sin praktik.

læs mere

Elever lærer at træffe gode valg i livet

Læg mobilen væk, vis respekt, vær hjælpsom og kom til tiden. Det var nogle af elevernes bud på, hvordan man er en god medarbejder.

Fritidsjobkonsulent i helhedsplanen Allan Hessel var på besøg hos 6A fra Marievangsskolen som del af et undervisningsforløb om livsduelighed. Allan gav gode råde og kom med masser af eksempler fra det virkelige liv. Eleverne fik lov til at tænke og komme med deres bud på, hvordan de bedst ruster sig til et job i fremtiden. Allan arbejder til dagligt med at hjælpe unge i de udsatte boligområder med at blive jobparate og finde fritidsjobs.

Læs mere

Ung mor fra Ringparken jonglerer nyt studie og tre små børn

For 23-årige Cassandra er det trygt at vide, at hun altid kan kontakte Helene, når hun har brug for støtte eller et godt råd. Helhedsplanens to jobkonsulenter er nemlig let tilgængelige og tæt på beboerne. Vi mødte Cassandra, da hun kom forbi Nordhuset i Ringparken for at fortælle om sit nye studie.

Helhedsplanens jobkonsulenter

Helhedsplanens jobkonsulenter bidrager til, at flere unge i de udsatte boligområder påbegynder og gennemfører en uddannelse. For nogle unge betyder det meget, at støtten finder sted lokalt. Opfølgning og løbende kontakt mindsker risiko for frafald.

Læs artiklen

TV2Øst sætter fokus på ildsjæle i regeringens ghettoområder

Mellem jul og nytår blev der sendt en række udsendelser om mennesker, der gør en forskel i deres boligområder. Blandt andet et portræt af Lars Bergstrøm som bor i Ringparken og er frivillig træner i Slagelse idrætsklub.

Læs artikler og se indslag om ildsjæle i Ringparken og på Motalavej

Beboere i Ringparken føler sig trygge

Beboere fra Ringparken udtaler sig til TV2Øst omkring tryghedsundersøgelse

Læs artikel med beboerne

Beboere i udsatte områder føler sig generelt trygge.

Ny stor undersøgelse fra VIVE viser at 7 ud af 10 beboere føler sig trygge

Læs mere om undersøgelsen på VIVE

Den frivillige forening Dandelions har succes med at nå de unge fra Ringparken

Achmet og Muhammed har en mission – de vil holde de unge på den rigtige side af loven og hjælpe dem på rette vej. De to har stiftet den frivillige forening Dandelions, som mødes med de unge i værestedet Rosen.

Læs portrættet i artiklen fra Dansk Politi

Flere kommer i arbejde i de “hårde” ghettoer viser ny undersøgelse

Motalavej er et af de områder, der viser positive tal for uddannelse og beskæftigelse. I gennemsnit er andelen af beboere i arbejde eller uddannelse steget med over fire procentpoint. Den positive udvikling skyldes blandt andet de boligsociale indsatser, der har fokus på at få beboere i arbejde.

Læs artiklen fra Fagbladet Boligen

Unge stemmer fra “ghettoen”

Beboerbladet gør op med fordomme i ny kampagne.

Lyt til unge stemmer fra Motalavej og Ringparken

Læs artiklen her;

Tre unge går bagom fordomme og fortæller om at vokse op i Ringparken og på Motalavej.

Forældre og børn bagte og solgte kager for en god sag

 Frivillige i Kvarterhuset i fuld gang med at dekorere kager

Læs mere om BAG FOR EN SAG i boligområderne

DR P4 Radio gav mikrofonen til beboerne på Motalavej 

Læs artiklen om beboerreportere

Lyt til den direkte udsendelse fra Motalavej

KreaLab i Kvarterhuset i Korsør

I november måned blev et lokale i Kvarterhuset forvandlet til et kreativt værksted. Det er FrirumLab der har startet det kreative laboratorium i samarbejde med Helhedsplanen. Børn og deres forældre skaber kunstværker af genbrugsmaterialer, farver og ler hver tirsdag eftermiddag. Målet er at det kreative værksted fortsætter med frivillige efter februar måned.

Efterårsferie på Trelleborg

Beboerne smagte på vikingelivet. Der blev bagt brød over bål og børn var i kamp med sværd og skjold. En smuk solskinsdag hvor børn og deres forældre fik et indblik i dansk historie og mødte nye naboer.

Elever fra Marievangsskolen på studietur i Ringparken som del af iværksætter valgfag.

Elever fra 8. og 9. klasse blev introduceret til Ringparken som del af valgfaget entreprenørskab og iværksætteri. Målet var at opleve et boligsocialt område med muligheder, udfordringer og engagement.

Studieturen startede og sluttede i Ringparkens beboerhus, Nordhuset. Desuden var eleverne på besøg i Bazar Ringparken, Norcentret Kiosken, Bytteringen og Cykelværkstedet. Desuden mødte de frivillige og var et smut i Rosenkildegården.

“Målet med studieturen er at de kommer til at tænke ud af boksen, og få dem til at tænke over hvordan de kan skabe værdi for andre,” siger lærer Dorte Myhre.

https://sn.dk/Slagelse/Nye-valgfag-i-skolen-skal-bryde-negativ-social-arv/artikel/867825

Beboere fra boligområderne havde en fantastisk dag i Gerlev legepark.

Fællesspisning hitter i Nordhuset

 

Fællesspisning og naboskab hitter i Ringparken

Der var fuldt hus, da Nordhuset i sidste uge inviterede indenfor til tyrkisk mad, hyggeligt samvær og naboaktiviteter. Det blev en aften hvor mennesker mødte hinanden på tværs af generationer og etnicitet, og mange fik chancen for at møde naboer, de ikke havde talt med før.

Leg, konkurrencer og naboskab

Inden maden kom på bordet, var der gang i quizzer, konkurrencer og leg. Der var spørgsmål og snak om livet i Ringparken, og så var der quiz om aftenens tema Tyrkiet og til sidst en lille konkurrence, hvor grupperne skulle bygge tårne af spaghetti og skumfiduser. ”Det var fantastisk at se hvor meget de fremmødte engagerede sig i aktiviteterne og deltog i de forskellige lege,” fortæller Noman.

Frivillige stod for maden

To frivillige med tyrkisk baggrund havde stået i køkkenet det meste af dagen for at tilberede aftenens måltid. Der blev serveret tyrkisk gryderet med oksekød, ris og bønner. Mad er altid et godt samlingspunkt og et godt samtaleemne.

Fællesspisning bliver en tradition i Nordhuset

Målsætningen med aftenen var at samle naboer og styrke fællesskabet. Tilbagemeldingerne har været meget positive, og flere beboere kom efter spisningen og meldte sig som frivillige til fremtidige arrangementer i Nordhuset. Der er sat dato på den næste fællesspisning som bliver den 31. oktober med Somalisk mad, kultur og naboskab. Ugen inden er der beboercafe den 24. oktober hvor der også vil være forfriskninger. ”Det var en kæmpe succes, specielt fordi vi ramte bredden af beboere, hvilket var vores mål,” fortæller en glad Noman Malik.

Noman Malik, Daglig leder af Nordhuset

”Folk elsker at mødes, og vi har savnet fællesspisninger i Nordhuset,” fortæller Noman Malik, som er den nye daglige leder af Nordhuset. Han havde et ønske om at inkludere så bred en gruppe af beboere som muligt, og det lykkedes over al forventning. ”Det var vigtigt for os at tilbyde mere end spisning. Derfor havde vi aktiviteter, der engagerede beboerne og fik de forskellige grupper rystet sammen. Fokus var at styrke relationer mellem naboer, og alle der var mødt op deltog i det fælles samvær.” siger Noman Malik.

GERLEV og ”EN FÆLLES INDSATS” STARTER NY FESTIVAL: LEG FOR LIVET

Lørdag d. 7. september slår Gerlev dørene op til en helt fantastisk dag fyldt med leg, aktiviteter, samvær, sjov og hygge, når der tages hul på første version af Gerlev Legefestival – Leg for Livet.

Dagen vil byde på alt fra de mere traditionelle fælleslege som fangelege, gemmelege, kamplege, sanglege mm. – dyste og spil fra hele Europa – til gøgleri og legende bevægelsesaktiviteter som parkour og dans.

Med Legefestivalen på Gerlev inviterer En fælles indsats og Gerlev således alle til at deltage i legens fantastiske univers. Arrangementet er gratis for alle. – se mere her:

https://gerlevlegepark.dk/legefestival/

https://www.facebook.com/events/1326499620839046/