Familier fra Motalavej på ferielejr med Dansk Folkehjælp

En uge på sommerlejr har styrket fællesskabet og givet børn og forældre oplevelser for livet

14 familier fra Motalavej var i uge 27 afsted på ferielejr med Dansk Folkehjælp ved Ho Feriecenter tæt ved Blåvand.  Familierne hyggede sig sammen i sommerlandet, og takket være 4 fantastiske frivillige var der arrangeret aktiviteter og tid til samvær, som var med til at styrke fællesskabet mellem familierne.

Læs artiklen her

Stop madspild i Ringparken

En onsdag i starten af januar besøgte Fødevarebanken for første gang boligområdet Ringparken i Slagelse med en varevogn propfyldt med overskudsmad. Altså mad, der ellers ville være endt i skraldespanden, men som i stedet blev delt gratis ud til beboerne.

Læs artiklen her

Gode naboer er en stor hjælp, når man ikke må komme fysisk i skole: For 12 årige Rahmaa betyder det meget at besøge Helle og læse højt på dansk

Rahmaa elsker at læse gyserhistorier. Hver dag besøger hun Helle og Thorkild i deres rækkehus på Motalavej for at læse højt på dansk. Rahmaa er 12 år og går i 5. klasse og har ligesom alle andre børn været hjemme fra skole siden december. Hun kan egentlig godt kan lide online undervisning, men det er rart kunne komme over til Helle og læse højt og få lidt hjælp, hvis hun har brug for det. Bare det at komme på besøg i rækkehuset er en dejlig afveksling fra hjemmeundervisning.

”De er lidt ligesom vores reservebedsteforældre, for vores rigtige bedsteforældre bor i Indien, ” siger Rahmaa og smiler genert ved siden af Helle, inden hun fortsætter med at læse højt fra bogen på computeren.

Læs hele artiklen her:

http://kefi.dk/gode-naboer-hjaelper-med-det-danske.html

Beboere på Motalavej får midler fra Vær Med Pulje til at bekæmpe ensomhed

Stolegymnastik og fællesspisning skal styrke fællesskab og give energi til ensomme ældre:

For en ildsjæl som Helle Møller har nedlukningen været en udfordring. Hun er vandt til altid at have gang i projekter og aktiviteter i boligområdet, og hun savner at kunne mødes med andre.

”Jeg tog mig selv i at sidde i sofaen den anden dag og tælle biler – der kom en rød bil, der kom en hvid bil. Det gjorde mig helt urolig, at jeg keder mig så meget,” fortæller Helle med et smil.

Hun flyttede sidste år sammen med sin mand Thorkild ind i et af de nye rækkehuse på Motalavej. Fra stuen er der smuk udsigt over et naturområde, men selvom Helle nyder sit nye hjem, savner hun samværet med andre. Derfor glæder hun sig over at have fået penge til foreningen, så hun forhåbentligt snart kan komme i gang med stolegymnastik og fællesspisning i Kvarterhuset. Helle startede foreningen, ”Bevægelse og Fællesskab” i 2020, og hun håber snart at få gang i aktiviteter som krolf, gåture og stolegymnastik.

Læs hele artiklen her

Ensomme voksne og ældre i Ringparken har fået midler fra Vær Med Puljen til at skabe nye fællesskaber med fokus på kunst og kultur.  

Det er Forening Ringparken, der sammen med FOB og helhedsplanen har søgt og fået midler fra Vær Med Puljen. Puljen giver støtte til aktiviteter og tilbud, der modvirker ensomhed og mistrivsel som følge af Covid19 epidemien. ”Vær Med Puljen” til bekæmpelse af ensomhed har afsat 15 mio. kr. til brug i almene boligforeninger.

Projektet i Ringparken, som har navnet ”Fællesskab, kunst og kultur i Ringparken har fået 48.000 kroner til aktiviteter i 2021. Baggrund for ansøgningen var at skabe mødesteder og aktiviteter for voksne og ældre beboere i Ringparken, der oplever ensomhed og isolation. Projektet skal give denne gruppe mulighed for socialt samvær i nye fællesskaber på tværs af baggrund og kultur.

Læs hele artiklen her

Unge fritidsjobbere får stor opgave for Fibia i boligområder

Det var nogle trætte unge fritidsjobbere, der i sidste uge var på deres første opgave for Fibia i Slagelse.  Fibernetselskabet, som er et af Danmarks største, har fået mulighed for at tilbyde fibernet til 3700 lejemål fordelt på 50 afdelinger i FOB i Slagelse. Men først skal de have fat i kunderne, og her er det fritidsjobberne kommer på bane. For fritidsjobkonsulent i helhedsplanen, Allan Hessel, kommer opgaven på det perfekte tidspunkt, da det har været en udfordring at finde fritidsjob under nedlukningen.

Læs hele artiklen her

Vi skal have flere unge i kommunale fritidsjobs med uddannelsesfokus

Helhedsplanens fritidsjobkonsulent, Allan Hessel, arbejder på at få flere unge fra udsatte boligområder i fritidsjob på plejecentre i Slagelse Kommune.

Deler viden og erfaring i netværk

I går var  Kompetencecentret og helhedsplanen  i Tåstrup, ”Det Spirer i Gadehavegård” vært for årets første netværksmøde for fritidsjobkonsulenter på Sjælland. Fokus på mødet var netop at skabe flere fritidsjob i kommunerne. Sammen med Cathrine Lindvig, som er projekt medarbejder i Tåstrup, har Allan Hessel udarbejdet en projektplan for kommunale fritidsjobs.

”Formålet med projektet er at få flere unge i fritidsjob i kommunerne og introducere dem til fag, hvor der både er uddannelses-og jobmuligheder. Det giver rigtig god mening at introducere de unge til fag, hvor der er mangel på arbejdskraft, siger Allan Hessel. Ud over at skabe kvalitet for de ældre, giver det de unge praktisk erfaring og viden om uddannelsesmulighederne på sundheds- og omsorgsområdet”, supplerer  Cathrine Lindvig.

Læs hele artiklen her

Inayaah på snart 5 år er vild med HippHopp Plus aktiviteterne.

Hun har været hjemme med sin mor og to større søskende siden den 14. december. Først i sidste uge er hun kommet tilbage i børnehaven og de to ældre søskende er tilbage i skolen.

”Hun har været rigtig glad for specielt aktiviteter og opgaver, det er dejligt at opleve, at hun er så interesseret,” fortæller Sandra, som er mor til Inayaah.

Læs hele artiklen her

”Vi Tester Danmark” i Ringparken

Beboere fra boligområdet var inviteret til at deltage i Covid-19 projektet ”VI TESTER DANMARK.” I alt 117 beboere tog imod tilbuddet.

Vi tester Danmark undersøger omfanget og følgerne af COVID 19 blandt borgere i Danmark i samarbejde med eksperter fra regioner og universiteterne. Test i udsatte boligområder som Ringparken er del af projektets fase 2.

Læs hele artiklen her

HippHopp Plus forløbet er i fuld gang

40 familier i Slagelse kommune er lige nu i fuld gang med et nystartet læse og læringsprogram, som er målrettet forældre til børn, der skal starte i skole efter sommerferien. Formålet er at fremme læringsmiljøet i hjemmet og ruste de deltagende børn til skolestart.  På trods af corona har familierne haft en god start.

Førskoleprogrammet HippHopp Plus kører i samarbejde med helhedsplanen – En Fælles Indsats, Slagelse Kommune, Gerlev Center for Leg & Bevægelse, og er støttet af VELUX FONDEN. I alt 40 familier deltager i forløbet, som startede op i november. Projektet gennemføres sammen med Børnehuset ved Storebælt og Børnehuset Nord. Det er frivilligt at deltage, men alle forældrene har fået tilbuddet. De to institutioner er udvalgt, da de er de primære daginstitutioner for Ringparken og Motalavej, som er boligområder under En Fælles Indsats.

Læs mere om HippHopp Plus under En Fælles Indsats

Se video fra Gerlevs besøg hos Børnehuset Nord

Kærlighed og hjemmebag – fra beboer til beboer i Ringparken


Tre skønne frivillige kagekoner brugte weekenden til at bage julesmåkager, som de delte ud til enlige og beboere i Ringparken, som lige nu kunne trænge til en ekstra tanke. Fællesskabet i Ringparken er stærkt, og beboerne savner at kunne mødes, men finder måder at glæde hinanden på. Hele december måned går Nordhuset, Helhedsplanen og beboere sammen i en kampagne for at bekæmpe ensomhed og styrke fællesskabet i en tid, hvor vi har svært ved at mødes.

Se video om de tre skønne kagekoner her.

HippHopp Plus vejledere


Mød vores nye HippHopp Plus vejledere, Stine og Jenny. De skal vejlede forældre i det nye læse og læringsforløb Hipp Hopp Plus, der er målrettet forældre til børn, som skal starte i skole efter sommerferien. Hver dag er der nye øvelser og opgaver som skal hjælpe med at styrke børnene så de er klar til skolestart. Det er et 30 ugers forløb som er støttet af Velux Fonden. HippHopp Plus er samarbejde mellem En Fælles Indsats, Slagelse Kommunes dagtilbudsområde, Gerlev – Center for Leg & Bevægelse m.fl. I kan læse mere om HippHopp Plus forløbet her på hjemmesiden.

Afdelingsbestyrelserne rækker ud til beboerne med hjælp og oplysning

“Vi er her for at varetage fællesskabets interesser. Det er lettere at komme i kontakt med beboerne, når de kender os. Derfor tror vi på, at vores budskaber vil blive hørt af flere, og vi kan være på forkant med situationen, så snart der sker noget nyt”.

Læs artikel.

Ringparken står sammen mod corona

Det stærke fællesskab i Ringparken er en styrke i en tid, hvor vi skal passe ekstra på hinanden. Beboerrepræsentanter, FOB, Nordhuset, Slagelse Kommune og Helhedsplanen “En Fælles Indsats” er gået sammen om at medvirke til tryghed og begrænse eventuel smittespredning i boligområdet.

Læs om indsatser i Ringparken.

Åben Campingvogn: Er et rum hvor beboere trygt kan komme med deres ideer og bekymringer til fremtidens Motalavej.

Det er en solrig efterårsdag på Motalavej. Foran Kvarterhuset er den gamle hyggelige campingvogn camperet endnu engang. I dag står en ældre beboer og taler med campingvognens ejer. Men hvorfor står der en campingvogn i et boligområde? Og hvem er det, der byder indenfor til en snak og en kop kaffe?

Læs hele artiklen her

Frivillige fra Ringparken går foran i kampen mod coronasmitte

Efter der er konstateret få smittede med coronavirus i Ringparken, har frivillige sat sig for blandt andet at afspritte boligområdets legepladser. »Vi skal stå sammen mod corona«, lyder det.

Læs hele artiklen her

Familier fra sommerlejr mødes til netværksarrangement i Nordhuset

Svømmehal og springgymnastik var klart nogle af børnenes favoritter, da der blev spurgt efter de sjoveste oplevelser på sommerlejren.

Der blev vist billeder og udvekslet minder fra ferielejren ved Vejen Idrætscenter, da familier fra Ringparken mødtes i Nordhuset mandag aften. Alle deltagere havde været med på familielejren i sommers, og nu var de samlet for første gang efter ferien. Netværksmødet er det første i en række tilbud til familierne, og målet er at styrke og holde fast i det gode fællesskab og skabe et netværk af frivillige i området.  De månedlige arrangementer er et samarbejde mellem Dansk Folkehjælp, Nordhuset og Helhedsplanen.

De gør en forskel – ny serie om frivillige i boligområderne.

I august startede vi endnu en portrætserie om frivillige, der gør en forskel i boligområderne. Her er et billede fra portrættet af Helle Møller fra Motalavej, som er en ildsjæl i området. Hendes portræt nåede ud til 4450 på de sociale medier. Det er tydeligt, at de menneskelige historier har størst interesse på sociale medier.

Familier fra Ringparken har gode ferieminder med hjem fra ophold til Vejen Idrætscenter: En oplevelse der har givet et boost til børnene og til fællesskabet i boligområdet.

Når Dansk Folkehjælp sender børn og familier afsted på ferie, er det fordi de mener, at alle børn har ret til gode ferieminder. I år var der ekstra mange familier, der havde brug for nogle positive oplevelser, og derfor tilbød Dansk Folkehjælp 16 familier fra Ringparken en uges ophold i Vejen med alt betalt. I samarbejde med Nordhuset, Dansk Folkehjælp og Helhedsplanen fik næsten 70 voksne og børn fra Ringparken en uges aktiv ferie i det jyske.

Læs hele artiklen her

Kvindelige betjente med på ferielejr: En god måde at skabe relationer til mødre og børn udenfor Motalavej

Til daglig er Julie Andersen og Gry Haugaard tilknyttet den forebyggende politiindsats på Motalavej og i Ringparken. Deres opgave er at skabe tryghed i boligområderne ved at være til stede og være tilgængelige. Derfor er der hele tiden fokus på det relations-dannende arbejde. For Julie Andersen var besøget på ferielejren en rigtig god måde at lære mødre og børn bedre at kende.

”Vores arbejde handler om at skabe relationer til familier, børn og unge. Vi er her ikke for at straffe eller skrive sager. Derfor var det dejligt at kunne være sammen med børnene og deres mødre i helt andre omgivelser,” siger Julie Andersen. Julie er ny i den forebyggende politiindsats på Motalavej og i Ringparken. Hun kommer fra beredskabet, men havde et ønske om at få nogle dybere relationer til beboerne.

Læs hele artiklen her

Melanie: Jeg vil gøre alt for at familierne får en god ferieoplevelse

Når 16 børnefamilier fra Ringparken kører afsted med bussen mod Vejen Idrætscenter i uge 29, er det med frivillig lejrleder Melanie Nielsen som ansvarlig og tovholder. Melanie regner ikke med, at hun selv får tid til ferie i løbet af ugen. Måske kan hun snige sig over i springhallen, når børnene er væk. Hun er tidligere elitegymnast.

Læs om Melanie der gør en forskel for familierne i Ringparken.

16 familier og syv frivillige på ferie i Vejen Idrætscenter
I alt 75 mennesker fra Ringparken tager på ferie i det jydske. Det er Dansk Folkehjælp, der sponserer hele opholdet. De frivillige er ansvarlige, og forældrene skal selv tage ansvar for deres børn. Karina Christensen og Bjarne Hermansen har haft deres to mindste hjemme i lejligheden fra den dag, statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark. Derfor glæder de sig ekstra meget til at få en ferieoplevelse udenfor Ringparken.

Læs artikel i Sjællandske.

Deltag i Læringsforløb’et HippHopp
HippHopp er et læse og læringsforløb for forældre til børn, som skal starte i skole efter sommerferien. Hver dag er der nye øvelser og opgaver som skal hjælpe med at styrke børnene så de er klar til skolestart. Det er et 6 ugers forløb og der er stadig ledige pladser.

Helhedsplanen har i samarbejde med sundhedstjenesten uddelt aktivitetskasser til 39 børnefamilier med børn i alderen 0-2 år på Motalavej og i Ringparken.

”Det er et af vores ekstraordinære tiltag i denne tid, hvor vi alle har en anderledes hverdag. Aktivitetskasserne skal inspirere forældre og børn til kreativ leg, hvor fantasien slippes løs og udfordres af nye måder at lege og lære på – hvilket kan være tiltrængt i denne tid, hvor mange børn er hjemme.

Vi håber familierne får stor glæde – og mange timers leg ud af vores kasser,” fortæller Marie Kirk Hansen, som er boligsocial koordinator i helhedsplanen.

Læs fuld artikel.

Hjemmebesøg hos Ellen og hendes forældre

Sundhedsplejersker er vigtige brobyggere mellem familier og det danske samfund.

Lige nu foregår hjemmebesøg ved hjælp af video og telefon på grund af Covid19. Kun i særlige tilfælde kommer sundhedsplejerskerne ud i hjemmet. Kort før nedlukningen fik vi lov til at komme med på hjemmebesøg hos Ellen og hendes mor og far.

Læs reportagen fra et hjemmebesøg.

Hussein Khodr deler information rundt omkring telefonlinien.

Frivillige i Ringparken skaber telefonisk netværk for ensomme ældre.

Ringparkens telefonlinie skal sikre at ingen ældre sidder alene og isolerede i deres lejligheder. Målet er på sigt at skabe et netværk af beboere, der hjælper og besøger hinanden.

”Vi ved at ensomhed er mere udbredt i denne tid, hvor ældre er isolerede på grund af COVID-19. I forvejen er der en del ældre i Ringparken, som ikke har meget kontakt til familie, venner eller sociale netværk, det er dem vi gerne vil hjælpe” siger Tina Strauss, som er en af tovholderne bag Ringparkens telefonlinie.

Det er Samarbejdsudvalget i boligområdet, der har taget initiativ til at starte telefonlinien, og lige nu har 14 frivillige meldt sig for at ringe og snakke med ensomme ældre. De frivillige taler dansk, tyrkisk og arabisk. På sigt håber Tina, at man kan skabe et netværk af beboere, der kan forsætte som besøgsvenner.

Læs mere.

Fællesspisning i Nordhuset ved tidligere års ramadan

Raman i skyggen af Coronavirus

Fakhrieh El-Habet er en af de muslimer i Ringparken, der må ændre måden at fejre ramadanen på. Et af højdepunkterne under ramadanen er fællesspisning med familien og mødet med venner og naboer efter solnedgang, men det kan ikke lade sig gøre i år. Fakhrieh har for længst pyntet sin lejlighed med smukke dekorationer i guld, hun har lavet en kalender med små pakker til sine to drenge, og fra den 23. april vil hun og hendes mand faste mellem daggry og solnedgang, men den muslimske hellige måned bliver ikke som den plejer, selvom Fakhrieh gør hvad hun kan for at skabe en god stemning.

Læs mere.

Digitalt: Dommerkursus i DBU

Er du en af dem der sidder bag skærmen og altid er klogere end dommeren der skal styre fodboldkampene? Bevis det!
Har du samtidig lyst til at tjene gode lommepenge, styrke dit CV og udvikle dit netværk. Så er tiden kommet til at blive fodbolddommer. Du sidder hjemme foran din computer og bliver dommer.

Læs mere.

Kom med i online Læringscafé

Har du brug for hjælp til lektierne? Så deltag i online læringscafé. Læringscafeen henvender sig primært til dig, der går i 6. – 9. klasse. Vores online læringscafé holder åbent hver onsdag fra kl. 15.00-16.00. Første gang d. 29. april 2020, herefter hver onsdag. Du kan både få hjælp til dine lektier og du kan lære en masse gennem sjove lege, quizzer og meget mere.

Læs mere.

Information om COVID-19 på dansk og en lang række andre sprog

Der er mange informationer fra myndighederne, som er afgørende for at forhindre smittespredning af corona-virus. Nogle beboere har vanskeligheder ved til fulde at forstå myndighedernes officielle udmeldinger bl.a. på grund af svage danskkundskaber. Det kan øge risikoen for smittespredning. Vi har samlet det vigtigste på dansk og en lang række andre sprog.
Læs her.

Hvordan kan vi gøre en forskel for ældre beboer i vores boligområder?

Ældre er nogen af dem der er mest udsatte for tiden. På den ene side er der risiko for at blive smittet og på den anden side kan isolation medføre ensomhed. Mange ældre har ikke længere samme mulighed for besøg fra venner og familie. Men hvad skal man som ældre stille op med sin isolation og hvordan kan man som beboer være med til at hjælpe den ældre generation? Ældretelefonen og SnakSammen er nogen af de nye tiltag der er opstået i forbindelse med corona-virus. Læs mere.

Amani bor på Motalavej, hun er studerende, frivillig leder af KreaLab i Kvarterhuset, hustru og mor til tre børn mellem 2 og 6 år.

Der er meget usikkerhed, men vi skal nok klare det!

Det er svært for børnene at forstå, at de ikke må komme ud og lege med deres kammerater. Hvordan fortæller man en 4-årig om en virus, der gør, at vi ikke længere må samles på legepladsen? Børnene savner deres legekammerater, men vi får tiden til at gå med at lave forskellige kreative ting. Vi bager og hygger og engang imellem går vi en tur.

Læs mere.

Fire aktiviteter til børnefamilierne

Er du også ved at løbe tør for ideer til aktiviteter med børnene? Her er fire kreative, sunde og sjove forslag til børnefamilierne eller voksne med barnlige sjæle. Jongler med en toiletrulle, gækkebreve til bedsteforældre, børneyoga livestreaming og planter i altankassen. Der er også forslag til, hvad du og dine børn kan lave, når isolationen ophæves og livet igen summer i Ringparken, Sydbyen og Motolavej.
Læs mere.

Foreningsudvikling: Sådan kan I bruge ventetiden

Her er en liste over fem ting, som jeres forening, gruppe eller fællesskab kan bruge ventetiden på, inden vi igen kan samles. Foreningsliv og fællesskaber ligger stille. Også i Ringparken, Sydbyen og Motolavej. Men ventetiden kan sagtens bruges på noget fornuftigt.

Marievangsskolens 6. klasser igang med træning til Slagelse Løber i Ringparken

Træner Per Rønnow fra Slagelse Atletik Delta arbejder med eleverne hver uge op til løbet den 18. april.

Læs artiklen her

Slagelses borgmester støtter motionsløb i Ringparken

Lokale foreninger i Ringparken er gået sammen om at afholde et stort motionsløb for alle borgere i Slagelse. Beboerne har arrangeret løbet i samarbejde med en lang række civilsamfundsaktører. Løbet er åbent for alle. Det sker lørdag d. 18. april 2020 med løbsstart kl. 10.00.

Tilmelding og mere information om løbet på hjemmesiden.

www.slagelseløber.dk

Se video og hør hvorfor borgmester John Dyrby Paulsen støtter op om at løbe for en god sag!