“Vi Tester Danmark” i Ringparken

”Vi Tester Danmark” i Ringparken

Beboere fra boligområdet var inviteret til at deltage i Covid-19 projektet ”VI TESTER DANMARK.” I alt 117 beboere tog imod tilbuddet.

Vi tester Danmark undersøger omfanget og følgerne af COVID 19 blandt borgere i Danmark i samarbejde med eksperter fra regioner og universiteterne. Test i udsatte boligområder som Ringparken er del af projektets fase 2.

Tre unge medicinstuderende stof for at teste. Et lille prik i fingeren og blodet samles i et rør og dryppes i en test, som efter 15 minutter giver svar på om testpersonen har antistoffer i kroppen. (Onsite Rapid Test).

Rene Mikkelsen, som er kandidatstuderende, var den første til at blive testet, da dørene åbnede kl. 10.

”Jeg har ikke været syg og har aldrig haft grund til at få en coronatest. Men jeg var selvfølgelig nysgerrig, og jeg synes, det er interessant, og så jeg vil gerne være del af videns-indsamlingen. Jeg testede negativ for antistoffer, så det må jo betyde at jeg har været god til at passe på. ”

Yahye Borle er afdelingsformand i afd. 23. Han ser det som noget positivt, at Vi Tester Danmark er kommet forbi Ringparken. Han blev selv testet og har ikke antistoffer.

Afdelingsformand – vigtig viden om smitte i Ringparken

”Vi får en viden om hvor mange, der har været smittede herude, og det giver os en indsigt i, hvordan smitten har spredt sig i Ringparken. Vi har gjort meget for at mindske smittespredning i Ringparken, og nu kan vi se, om det er lykkes. I efteråret var der mange initiativer i gang. Vi kommunikerede til beboerne på mange sprog, havde hygiejne-kursus, lavede en musikvideo. Vi har arbejdet på information og at være synlige på sociale medier omkring corona. Det bliver spændende at se, om indsatserne har virket, eller om vi skal gøre mere. Vi Tester Danmark er del af et større nationalt forskningsprojekt, så det er også vores måde at være en aktiv del projektet.”

Ingen antistoffer

Lone Breauner var en af de første beboere, der kom forbi Nordhuset. Hun var meget spændt på at blive testet, da hun har haft corona.

”Jeg har været meget syg, jeg vil sige, det var som at have influenza ganget med 3. Det var hårdt. Derfor håber jeg meget, at jeg har antistoffer i blodet. Jeg var syg i april, og jeg er først ved at komme mig nu. ”

Lone Brauners test viser, at hun IKKE har antistofferne. Hvilket kommer som en skuffelse.

”Det er lidt øv. Jeg har nemlig ikke lyst til at få en vaccine, før jeg føler mere sikker på, at den er i orden. Jeg har flere sygdomme, som gør, at jeg er i den sårbare gruppe. Men har jeg overlevet corona en gang, så mon ikke det går, hvis jeg får det igen.”

Finn Olsen er også meget spændt på hans resultat. Hans kone havde corona i slutningen af marts og begyndelsen af april. Hun var meget syg og hjemme i 4 uger. Finn blev aldrig syg og fik aldrig en test. Hans test i dag viser, at han har begge antistoffer i blodet, og at han derfor har haft corona. Det kommer som en overraskelse, og selvom han er glad for at have fået vished, er det også underligt at vide, at han kan have smittet andre uden at vide det. Det var så tidligt i pandemien at samfundet og lægerne ikke testede, som vi gør i dag.

”Min kone fik først en test efter at have været syg en uge. Jeg ringede til min læge, da min kone var testet positiv. Jeg fik at vide, at jeg bare skulle tage på arbejde, hvis jeg ikke havde symptomer. Det godt vi er blevet klogere i dag, så vi kan stoppe smittespredningen, siger Finn Olsen.”